RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byr på Sensonor - sjefen anbefaler budet (Ny)

Sist oppdatert:
En ukjent industriell aktør byr på Sensonor. Aktøren byr 2 kroner pr. aksje for det Horten-baserte sensorselskapet. Adm. direktør Rolf Leistad i Sensonor anbefaler budet
(Ny: Inneholder kommentarer fra adm. direktør Rolf Leistad i Sensonor)

Sensonor har en stund jobbet med å få på plass en industriell partner eller en fortrinnsemisjon. I forkant av selskapets generalforsamling onsdag legger en ukjent industriell aktør bud på hele selskapet. Hvis dette budet skal godtas må altså dagens ekstraordinære generalforsamlings vedtak trekkes tilbake.

Sensonor hadde opprinnelig planer om å få på plass et vedtak om fortrinnsemisjon på dagens generalforsamling.

Byr 2 kroner

Tilbudet fra den ukjente industrielle aktøren ligger på 2 kroner pr. Sensonor-aksje. I tillegg til dette forplikter den industrielle aktøren seg til å gjennomføre en emisjon på 100 millioner kroner til kurs 1 krone.

Sluttkursen på Sensonor tirsdag var på 1,50 kroner.

- Forslaget vil bli behandlet av SensoNors styre 6. eller 7. mai 2003 og av den industrielle partneren medio mai 2003, heter det i meldingen.

For at oppkjøpstilbudet og emisjonsforslaget skal godkjennes må SensoNors styre gi sin tilslutning til forslaget, samt innkalle til ekstraordinær generalforsamling. På dagens generalforsamling må forslaget om en fortrinnsemisjon altså omgjøres.

I tillegg må den industrielle partneren godkjenne forslaget innen medio mai 2003.

Adm. direktør anbefaler budet

Adm. direktør Rolf Leistad i Sensonor sier til iMarkedet at han anbefaler aksjonærene i selskapet å godta tilbudet fra den ukjente industrielle aktøren.

- Ut fra situasjonen er det et bra tilbud til dagens aksjonærer i Sensonor, sier Leistad til iMarkedet.

Han sier videre at den industrielle aktøren ønsker å være anonym, men navnet vil offentliggjøres hvis styret i Sensonor er positiv til tilbudet.

Leistad sier til iMarkedet at kursen på Sensonor har ligget rundt 1,50 til 1,60 kroner en tid. Derfor kan altså ikke investorene vente seg bud opp mot historiske nivåer.

- Dette blir vår måte å drive selskapet videre på, sier Leistad til iMarkedet.

Sensonor-sjefen sier at enkelte storaksjonærer er positive til dagens melding, hvis en avtale kommer på plass.

- Hva slags storaksjonærer er dette?

- Det er liksom ikke kona mi, sier Leistad til iMarkedet.

Betingelsene

Partnerens tilbud om kjøp av aksjene i Sensonor og tegning i den rettede emisjonen vil være betinget av at aksjonærer som eier minst 82,79 prosent av aksjene i selskapet aksepterer partnerens tilbud, slik at partneren etter gjennomføring av den rettede emisjonen til sammen vil inneha mer enn 90 prosent av aksjene i Sensonor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere