RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byr på Spits ASA

Sist oppdatert:
Det svenske markedsselskapet A-Com varsler at de vil legge inn et frivillig bud på hele Spits ASA.
A-Coms tilbud er på 0,532 nye aksjer i A-Com for hver aksje i Spits. Det priser Spits til 164 millioner svenske kroner basert på tirsdagens sluttkurs til A-Com-aksjen.

A-Com er et ledende markedskommunikasjonsselskap i Norden som er notert på Stockholms børsen.

Budet gir basert på gårsdagens sluttkurser for de to selskapene en premie på 15,6 prosent sammenlignet med markedsverdien til Spits tirsdag.

Det er innført børspause i Spits-aksjen på Oslo Børs etter at aksjen steg raskt 12,8 prosent da budet ble varslet i Sverige tidlig onsdag ettermiddag. Det var ved 14-tiden onsdag fortsatt ikke sendt ut noen melding fra Spits eller A-Com over Oslo Børs informasjonssystem om budet.

Aksjonærer som sitter på 51 prosent av aksjene i Spits har allerede gitt aksept på A-Coms bud. Spits ble før jul i 2006 skilt ut av Media & Research Group som fortsatt eier 38,3 prosent av aksjene i Spits.

Hovedaksjonæren har gitt forhåndsaksept på budet. GÅr budet igjennom vil Media & Research Group bli sittende som hovedaksjonær i A-Com med 22,1 prosent av aksjene.

Det samlede selskapet vil basert på budet og gårsdagens sluttkurser få en samlet markedsverdi på 284 millioner svenske kroner. Spits-aksjonærer vil få en eierandel på 57,8 prosent i det samlede selskapet.

Budet er betinget 90 prosents akseptgrad og vil løpe i perioden 8. til 31. mai.

De to selskapene hadde i 2006 en samlet omsetning på 823 millioner svenske kroner og et driftsresultat på 24,3 millioner.

A-Com ser synergier både på kostnads- og inntektssiden ved en fusjon, og tallfester besparelsene til et sted mellom 5 til 10 millioner kroner på årsbasis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere