*Nettavisen* Nyheter.

Byråkratiet vokser i Helse-Norge

Foto: Wiik, Eirill (SCANPIX)

Legene slår administrasjonsalarm ved norske sykehus.

14.07.09 09:40

Ifølge VG er det totalt mer enn 1200 flere administrasjonsstillinger enn leger ved norske sykehus. En kartlegging av alle norske sykehus viser at mellom 1997 og 2007 ble det 3400 flere administrasjonsårsverk ved norske sykehus. På samme tid har det kun blitt 2500 flere legeårsverk.

Legeforeningen opplever at administrasjonen er i ferd med å bli overdimensjonert siden antallet byråkrater som jobber sammen med legene, har blitt færre, mens administrasjonen på høyere nivå, har økt.

Ferske tall fra Helsedirektoratet viser at det ved inngangen av 2009 var over 10.000 administrativt ansatte ved norske sykehus. Da er ikke ledelsen i de regionale helseforetakene regnet med.

Torunn Janbu, president i Legeforeningen, betegner situasjonen som et paradoks. For dem er det vanskelig å se vekst i denne type administrasjon som fornuftig ressursbruk.

– Legene ser at det kommer en betydelig økning av ansatte i administrasjonen, men at de samtidig må jobbe hardere. Det er vanskelig å forstå, sier hun til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.