Gå til sidens hovedinnhold

Bystyret utsetter Aker-saken på nytt

Rødts Erling Folkvord er skuffet over at de andre partiene ikke vil si et klart nei til nedleggelse av Aker sykehus.

OSLO RÅDHUS: – Ja, jeg er skuffet. Det ble gjort et så klart vedtak sist, at jeg hadde ikke trodd de ville svikte Aker sykehus og Groruddalen på denne måten, sier Erling Folkvord.

LES OGSÅ: Foreslår ny storbylegevakt på Aker

Utsatt til 27. januar

Interpellasjonen mot nedleggelse av Aker som han fremmet i bystyret 11. november ble først utsatt til 7. desember. Men da bystyrepolitikerne møttes på mandag, hadde de øvrige partiene bestemt seg for å utsette behandlingen nok en gang, til 27. januar.

– Det blir veldig seint. Og det er skadelig for forsvarskampen. Fra nyttår mister også Aker sin stedlige ledelse. Derfor ville det vært riktig å få på plass dette nå, sier Folkvord.

– Politisk feige

Han raste mot de øvrige partiene i bystyret etter at det ble klart at de ville utsette kravet til helseministeren nok en gang.

– Groruddalsbefolkninga fortjener noe bedre enn et bystyre som ikke tør å ta opp kampen mot en regjeringsstyrt nedleggelsesprosess, sa Folkvord.

Han mener nemlig at nedleggelse av Aker er en stille prosess som har pågått de siste seks årene, og som er videreført av flere helseministre.

– Bystyrepolitikerne er politisk feige når de sier de er imot, men ikke tør å vise det i handling. De er redde for konfrontasjoner med staten, sier Folkvord.

Nå setter han sin lit til Aker sykehus venner og andre foreninger som er imot nedleggelsen.

– Nå må de brette opp armene og mobilisere, slik at bystyrepolitikerne blir mer redd for dem, enn for staten, sier han.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere