RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bytter navn etter krangel med Findexa

Sist oppdatert:
Findexa likte dårlig at Rosasider ASA tok deres merkenavn. Nå har partene blitt enige om navnebytte. Angivelig betaler Findexa 500.000 kroner for at konkurrenten skal bytte navn.

- Vi har en avtale som trer i kraft i løpet av første halvår neste år, sier Findexas ordknappe informasjonssjef, Gro Ismar, til Finansavisen.

Saken har røtter tilbake til 1999, da Rosasider ASA ble registrert. Selskapet driver katalogtjenester og navnet er til forveksling likt Findexas registrerte Rosa Sider. Som Propaganda tidligere har skrevet hevder Findexa at de har enerett på navnet. De truet med rettssak, men nå er partene enige om en avtale.

Etter det Finansavisen erfarer skal avtalen blant annet innebære at Findexa betaler Rosasider ASA 500.000 kroner for å bytte navn.

- Partnene er enige. Det er ikke gentlig slik at dette skal være så hemmelig, vi vil bare gå ut med det på et egnet tidspunkt. Det er en del endringer som skal gjennomføres. Navn skal forandres, og det skal skje ting på produktsiden, sier investor og styremedlem Øystein Tvenge til Finansavisen.

Dermed er det fortsatt uklart hva det nye navnet på katalogtjenesten blir.

Administrerende direktør i RosaSider ASA, Fredrik Engh, har tidligere uttalt til Propaganda at det ikke er noen hemmelighet i at de er i forhandlinger med Findexa.

- Vi regner med å komme til enighet i denne saken. Vi har bygd virksomheten i nesten tre år basert på rosa som er den tradisjonelle business directories-fargen. Om vi akkurat må bruke navnet Rosa Sider videre, kan nok diskuteres. Vi søker uansett å løse dette utenom rettsapparatet, sa Engh tidligere i høst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere