RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Thinkstock/Gyldendal

Bytter ut bibelen med sexbok

... og det blir det unger av.

(SIDE2): Boken «Fifty Shades of Grey» er den første boken i en erotisk trilogi av forfatteren E.L. James. Boken har solgt over 30 millioner kopier over hele verden, og nå har et engelsk hotell skapt ramaskrik etter å ha byttet ut bibelen i alle sine rom med den populære sexboken.

Eieren av hotellet The Damson Dene Hotel i Lake District, Jonathan Denby, kjøpte hotellet av en metodistgruppe for ti år siden, og hadde ifølge NBC News lenge lurt på hva han skulle gjøre med biblene som de tidligere eierne hadde plassert på rommene. Han synes det var upassende å ha en religiøs bok på gjestenes private soverom.

- Ettersom alle leser «Fifty Shades of Grey», tenkte vi at det var en gjestfri ting å ha denne tilgjengelig for gjestene våre, spesielt dersom noen av dem er litt sjenerte over å kjøpe den på grunn av bokens rykte, sier hotelleieren til NBC News.

Distriktets prest har uttalt seg negativt om initiativet til mediene, i tillegg forteller Denby at han har mottatt en del klager, spesielt fra amerikanere, men at de fleste gjestene reagerer med begeistring over å finne boken på sitt rom.

Les også:
Skaper baby boom
Til tross for klager til hotellet fra amerikanere, er boken også svært populær i USA, og det får angivelig konsekvenser. Ifølge nettforumet for kommende og nybakte småbarnsmødre Babycenter, har hundrevis av kvinner innrømmet at det er nettopp «Fifty Shades of Grey» som er utgangspunktet for at de ble gravide, gjennom kommentarer som:

«Yup, this series was definitely my version of female Viagra. Thank you E L James!!!»

«I would like to thank the author of “Fifty Shades of Grey” for our newest addition»

I tillegg til å skape «baby boom» skal bokens karakterer også ha påvirket amerikanernes navnevalg for sine barn, ifølge Babycenter skal navnene Ana og Christian være på vei oppover topplistene over babynavn i USA for 2012.

Kommer på norsk
For boken handler om nettopp Ana og Christian. Den uskyldige litteraturstudenten Anastasia Steele møter den intelligente og kjekke forretningsmannen Christian Grey. Christian forfører Ana, og presenterer henne for sin seksuelle verden som er drevet av mørkt begjær og et behov for kontroll. Boken inneholder eksplisitte erotiske scener med innslag av bondage og sado masochisme.

Trilogien er på vei til Norge, og den første boken «Fifty Shades: Fanget» blir utgitt av Gyldendal 1. september i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere