RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

C! og D! - tamme kloner

Sist oppdatert:
"Hjemmet Mortensen og Se og Hør Forlaget går i strupen på hverandre med to ytterst uinteressante bladkonsepter." Det mener DinSide-redaktør Karoline Brubæk som befinner seg midt i målgruppen.

C! og D! byr ikke på noe nytt. Dette er tannløst oppgulp som bommer på målgruppen.

De satser på at rent kjendisstoff, glitter og glamour en gang i måneden skal lokke damer mellom x og 45 til å bruke 15 til 20 kroner i nærmeste bladutsalg. Bladgigantenes satsing på stjerner med klonene C! og D! ender imidlertid opp som to tannløse etternølere. Dette er både for umodent, billig og tregt til å friste. Og hva er det med alle disse dårlige bildene av lettkledde damer?

C!

Dette bladet ser billigst ut av de to, med kjipest papir og gammeldags layout. Her får vi damer, damer, damer samt en og annen fallert kjendis som viser sitt glossy hjem. Kjendisnyhetene er fortsatt ferskest hos sladrebladene, og interiørreportasjene er langt mer fristende hos interiørmagasinene. Dette gir oss med andre ord lite nytt, selv om bladet forsøker seg på et par snille intervjuer med norske kjendiser.

D!

D! ser umiddelbart friskest ut av tvillingene, med bedre papir og sprekere layout. Går vi innenfor coveret skuffes vi imidlertid av naiv språkføring og stusselig bildekvalitet også her. Skjønnhet er de tradisjonelle damebladene som KK og Henne langt bedre på, og som for C! – kjendisstoffet er utdatert allerede før bladet kommer fra trykkeriet.

Konklusjon

Billig, tamt og fullstendig skivebom i forhold til øvre alderssjikt i målgruppen. Sladderstoffet blir for gammelt, bildene for få og teksten for snau og snill til at magasinet kan "vare" en måned. Dessuten er det alt for tydelig at bladene benytter seg av bildemateriale som er blitt til overs andre steder. Her finner vi nemlig de uskarpe og litt mindre flatterende kjendisbildene, de som forkastes til fordel for proffere varianter i andre blader.

Dette er tannløst oppgulp som neppe frister andre enn de aller yngste jentene. Men prisen står i alle fall godt i forhold til innholdet. Terningkast – en knapp toer hver.

Karoline M. Brubæk er redaktør på DinSide Reise, en av søsterpublikasjonene til Propaganda. Hun er 33 år og leser sporadisk blader som Henne, KK, Se og Hør og diverse interiørblader.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere