*Nettavisen* Nyheter.

Cæsar-produsent oppgitt over Arbeiderpartiet

Et lokallag i Arbeiderpartiet har laget en parodi på Hotel Cæsar. Det liker Cæsar-produsent Trond Berg-Nilssen dårlig.

20.06.08 11:05

TV 2s program om medier og underholdning, "Absolutt", kjørte forhåndspremiere på en politisk reklamefilm fra Bodø AP. I videoen parodierer ordfører Odd-Tore Fygle den kjente introduksjonen til Hotel Cæsar. Ordføreren spiller de ulike roller som kommunen tilbyr, skriver TV 2 Nettavisen.

Sjefprodusent Trond Berg-Nilssen i Metronome Spartacus er lite fornøyd med ikke å ha blitt kontaktet på forhånd. Han karakteriserer APs oppførsel som "lite profesjonell".

- Vi MÅ bli forespurt om slike ting, det er så mange elementer i en slik serie å ta hensyn til, sier han til Propaganda.

- Det er livsfarlig å benytte for eksempel musikken. Den laget av en svensk komponist, og det vil i tilfelle foreligge brudd på åndsverksloven å benytte den. Vi hadde egentlig helst sett at Arbeiderpartiet hadde funnet på en helt ny film, men de har visst ikke penger til det. Uansett må partiet skifte lydbilde på filmen, vi får heller godta bildene, sier Berg-Nilssen.

Videoen skal vises på Bodøs kinoer den siste måneden før valget. Berg-Nilssen er ikke spesielt glad for at såpeserien Cæsar assosieres med et politisk parti.

- Store deler av Norge har et forhold til Hotel Cæsar, vi synes ikke det er så morsomt at vi får en sosialdemokratisk vri. Det er i utgangspunktet stor takhøyde på bruk av merkevaren vår, og vi har tillatt flere ting tidligere, blant annet i TV 2s underholdningsprogrammer. Men da må vi bli forespurt først, sier TV-produsenten til Propaganda.

- Vi ville nå den yngre velgergruppen og presentere vårt budskap med glimt i øyet. Det tror jeg vi har fått til, sier leder Eivind Undrum Jacobsen i Bodø Ap til TV 2 Nettavisen.

Han opplyser de nå jobber med å finne ny musikk til å legge på videoen.

- Vi er blitt kontaktet av folk fra hele landet som har forslag, sier AP-politikeren som er fornøyd med PR-effekten dette har skapt rundt ordførerkandidaten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.