Gå til sidens hovedinnhold

Café Abel får bli på John Colletts plass

Café Abel får bli i sine lokaler på John Colletts plass. – Vi har hørt på lokalbefolkningen, sier Norgesgruppen.

ULLEVÅL: Oppropet «Ja til Ullevål Bokhandel og Café Abel!» ble opprettet av Agnes Lyche Melvær i slutten av juni. I løpet av de første dagene hadde over 400 personer skrevet under.

I begynnelsen av august var tallet passert 1500. 2. juli ble det arrangert en markering på John Colletts plass. «Abels hage» ble etablert med blomster midt i trikkesløyfa.

Del på Facebook

Lar kafeen bli

Det har vært et betydelig folkelig engasjement medgir informasjonssjef Kine Søyland i Norgesgruppen.

– Norgesgruppen har hele tiden vært opptatt av å ha en god dialog med velforeningene og naboene, og det har vi hatt. Vi har sett at lokalmiljøet ønsker et mangfold i tilbudet på John Colletts plass. Ved å la Café Abel få bli og å etablere en mindre Kiwi-butikk mener vi at vi kommer dem i møte, sier Søyland.

Hun fremhever at bokhandelen ønsket å gi seg, og at det var enighet om dette mellom bokhandleren og gårdeier da dagligvarekjeden gikk inn i forhandlinger om leiekontrakt.

– Mange er glad i bokhandlen, og at den gir seg kan vi bare beklage. Men jeg vil, etter alle henvendelser vi har fått, understreke at Norgesgruppen ikke har presset ut bokhandelen, sier hun.

– Veldig fornøyd

Styremedlem i Blindern vel, Benedikte Stiff, bekrefter at de har hatt god dialog med Norgesgruppen gjennom sommeren.

– De har hatt forståelse for at vi ønsket et miljø på John Colletts plass med mer enn én aktør. Det å bevare det bestående har vært et sterkt ønske blant beboerne, og vi er glade for at Café Abel består, sier Stiff.

– På vegne av Blindern vel og Havebyselskapet kan jeg si at vi er fornøyde med løsningen.

Når Nordre Aker Budstikke ringer innehaveren av Café Abel, Mohammed Jonas, har han ennå ikke blitt forelagt tilbud om en nye leieavtale.

– Men hvis dette stemmer er det veldig hyggelig. Vi har vært veldig nervøse, dette er jo levebrødet vårt, sier Jonas. Han har drevet kafeen og familiebedriften i 18 år, og bekrefter at han ønsker å fortsette driften.

Markering 25. august

– Det er fint å se at gårdeier og Kiwi har lagt merke til oppropet og meningen til lokalbefolkningen. Det viser at vi gjennom dialog kan skape bedre tilbud som alle vil tjene på, sier Agnes Lyche Melvær, en av initiativtakerne bak nettoppropet.

Hun er likevel skeptisk til at tre tilbud redusereres til to. Markeringen personene bak oppropet hadde planlagt til 25. august kl. 18, holdes likevel.

– Markeringen blir en mulighet for lokalbefolkningen til å synliggjøre hvilken rolle forretningsbygget og trikkesløyfa samlet har for stedets identitet og det sosiale og kulturelle mangfoldet, sier Melvær.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem