Gå til sidens hovedinnhold

Café det svinger av

Det ble arrangert musikkcafé på Rustad eldresenter sist helg og nå håper man at suksessen blir gjentatt hver måned.

Rustad/Bogerud: Flere titalls oppmøtte koste seg på Rustad eldresenter sist lørdag, og pianist Reidar Johansen sørget for at gjestene kunne slippe rockefoten løs til gamle klassikere.

Innekos

Ildsjel og initiativtaker Per Rønneberg var positivt overrasket over det gode oppmøtet.

Vi håper at musikkcafeen er kommet for å bli, og vi tar sikte på at det blir fast den siste lørdagen i måneden, sier Rønneberg. Over bordene sludret muntre pensjonister over nystekte wienerbrød og kaffekopper.

Dette er veldig hyggelig. Og så er det så trivelig å kose seg inne når det er dårlig vær, sier venninnegjengen bestående av Gerd Sofie Hansen, Ebbe Aarsheim, Marit Fossum og Turid Hagelin.

Lange lørdager

Musikkcafeen ble startet etter initiativ fra eldresenterets brukerråd som også inviterte Lions til å bli med i arrangementskomiteen. Per Rønneberg er levende opptatt av at eldre mennesker må komme seg ut og skape et sosialt nettverk.

Mange eldre sier at helgen er den verste. Ved å legge dette arrangementet på en lørdag kan vi kanskje fylle noe av denne lange ettermiddagen, sier Rønneberg og legger til at han gjerne vil at alle i bydelen skal føle seg velkommen til å nyte kaffe og musikk på Rustad eldresenter en gang i måneden.

Bogerudområdet har en tendens til å komme litt i skyggen, så det er bra med litt aktivitet i denne delen av bydelen, sier Rønneberg.

Aktivt senter

Det trivelige eldresenteret i Rustadgrenda 1 har i gjennomsnitt 40 til 50 brukere.

Hvis vi har noen gode foredragsholdere så kan det komme opp til 60 brukere, forteller Rønneberg. Senteret har åpen kafé hver tirsdag, onsdag og torsdag. Hver onsdag møtes dessuten Turtrimmen med avmarsj fra Rustad skole eller man kan melde seg på yoga for eldre. I tillegg arrangeres en rekke foredrag og temadager. Førstkommende tirsdag beskrives Einar Skjæraasen i ord og toner av Sigrun Grøtting og Bjørg Person.

Reklame

Nå får du Casio-bestselgeren på tilbud