*Nettavisen* Nyheter.

Cain faller på måling

Foto: David Goldman (Ap)

Sextrakassering kan ødelegge alt for republikanernes favoritt.

06.11.11 14:46

Meningsmålingen som ble gjort av Reuters og Ipsos, viser at prosentandelen republikanere som hadde et positivt inntrykk av Herman Cain, falt 9 prosent, til 57 prosent. Målingen er første bevis på at anklagene om seksuell trakassering fra tiden da han var leder for National Restaurant Assosiation, kommer til å sette sitt preg på valgkampen neste år.

Et flertall av dem som deltok i målingen, 53 prosent, tror at anklagene mot Cain er legitime, til tross for at Cain nekter for alt sammen. 39 prosent av republikanerne tror at Cain er skyldig i seksuell trakassering

Den 65 år gamle Cain, som har tjent millioner på Pizzarestauranter over hele USA, har ingen politisk erfaring overhodet. Likevel har han gitt tidligere Massachusetts-guvernør hard konkurranse i kampen for å bli republikanernes kandidat, og dermed utfordre Barack Obama i presidentvalget neste år.

Minst tre kvinner har anklaget Cain for å ha trakassert dem seksuelt under perioden da han var restaurantbransjens viktigste lobbyist i Washington. Cain har levert ulike forklaringer på anklagene som ble offentliggjort av nettsiden Politico en uke siden, og mange tror altså at han lyver. En kvinne, som skal ha mottatt et stort pengebeløp for å holde tyst om trakasseringen, har sagt gjennom sin advokat at hun i 1999 ble offer for en rekke tilnærminger, og at Herman Cain opptrådte svært upassende.

Anklagene har fått stor oppmerksomhet i skandalelystne amerikanske aviser. Reuters/Ipsos-målingen viser at 80 prosent av respondentene hadde hørt om saken, og blant republikanerne hadde nesten ni av ti hørt om de lite flatterende anklagene mot Cain.

Målingen viser at 63 prosent av republikanere har et positivt inntrykk av etablissementets kandidat Mitt Romney, og 47 prosent liker Texas-guvernøren Rick Perry.

1007 velgere deltok i målingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.