RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cal Dive får Statoil-kontrakt

Sist oppdatert:
Statoil har inngått en intensjonsavtale med amerikanske Cal Dive på en brønnintervensjonskampanje for en rekke felt i Nordsjøen
Cal Dive skal bruke multipurposefartøyet MSV Seawell i programmet dersom kontrakten gjøres endelig. Brønnintervensjonsprogrammet er planlagt gjennomført til sommeren.

Avtalen med Cal Dives datterselskap Well Ops omfatter Statfjord Øst, Tordis/Vigdis og Gullfaks Sør i Nordsjøen, og Åsgard i Norskehavet.

Seawell har også vært brukt av Statoil tidligere blant annet på Heidrun og Tommeliten.

Kontrakten gjelder såkalt lett brønnintervensjon hvor arbeidet utføres i undervannsbrønnene uten at det brukes en riser. Dette gjør ifølge Cal Dive arbeidet billigere enn ved bruk av riser fra en borerigg.

-Forhandlinger er underveis med Statoil for å få kontrakten på plass og identifisere forventet timing, sier adm. direktør Bill Morrice i Well Ops i en kommentar.

Prosafe gjennom i fjor høst en brønnintervensjonskampanje for Statoil på Statfjord, Visund og Åsgard. Kampanjen skulle imidlertid ha vært utført allerede i fjor vår, men på grunn av store tekniske problemer med deler av utstyret ble kampanjen forsinket. Det var fartøyet MSV Regalia som ble brukt på kontrakten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere