RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cameron: - Britisk EU-avstemning innen 2017

Sist oppdatert:
London (NTB-Reuters-DPA): En folkeavstemning om fortsatt britisk medlemskap i EU vil bli holdt før utgangen av 2017, varsler statsminister David Cameron. Da skal britene avgjøre om de forblir i unionen eller går ut, sier han.

Britene er ikke EU-fiendtlige og ønsker å forbli medlemmer av EU, understreket Cameron i en tale i Londons finansdistrikt City onsdag. Men det forutsetter reformer av samarbeidet, framholdt han.

- Den største trusselen mot EU kommer fra folk som fordømmer nytenkning som kjetteri, sa Cameron i en tale onsdag. Britenes tilnærming til det europeiske samarbeidet bygger mer på praktiske hensyn enn på følelser, tilføyde han.

- Jeg ønsker ikke at vi noensinne skal trekke brua opp bak oss og trekke oss tilbake fra verden. Jeg ønsker en bedre løsning for Storbritannia, og jeg ønsker en bedre løsning for Europa, understreket den britiske statsministeren.

Han sa også at det europeiske samarbeidet må fortsette å bygge på beslutninger i de enkelte medlemslandenes nasjonalforsamlinger. Britene kommer ikke til å bytte ut pundet med euroen, tilføyde Cameron. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere