RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cameron: - For tett mellom medier og politikere

London (NTB-Reuters-AFP): Båndene mellom britiske politikere og mediefolk er blitt for tette, mener Storbritannias statsminister David Cameron. Forholdet bør endres, sier han.

Litt mer avstand vil være av det gode, men samtidig trengs det bedre innsyn og et sterkere regelverk, sa den britiske regjeringssjefen onsdag. Han forklarte seg for Leveson-kommisjonen, som gransker medieetikk i lys av avlyttingsskandalen rundt avisen News of the World.

Cameron sa også at dagens ustanselige nyhetsstrøm, med nye begivenheter og utspill døgnet rundt, skaper problemer. Avisene må bruke stadig sterkere virkemidler for å kunne konkurrere med fjernsynet, påpeker han, og politikerne må rope høyere for å bli hørt.

- Å spørre politikere om hva de mener om medienes nyhetsdekning, er som å spørre bønder hva de mener om været: De vil alltid klage, sa den britiske statsministeren.

- Forholdet mellom politikerne og mediene har aldri vært perfekt. Man kan vise til eksempler på tvilsomt samrøre, som da statsminister Winston Churchill i sin tid utnevnte pressebaronen Lord Beaverbrook til medlem av regjeringen, fortsatte Cameron. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere