Cameron: - Rask Syria-reaksjon kan bli nødvendig

London (NTB-Reuters-AFP): Storbritannia kan ha strategisk behov for å reagere raskt i saker som den angivelige bruken av kjemiske våpen i Syria. Men det er ennå ikke tatt noen beslutning om dette, sier en talsmann for statsminister David Cameron.

Cameron sa tirsdag at britene vurderer en reaksjon som står i forhold til det som kan ha skjedd i Syria. Parlamentet har sommerferie, men statsministeren ville senere samme dag kunngjøre om de folkevalgte skal kalles sammen til ekstraordinært møte.

- Enhver beslutning som tas, vil bli tatt innen en streng internasjonal ramme. All bruk av kjemiske våpen er fullstendig avskyelig, og hvis de er blitt brukt må verdenssamfunnet reagere i tråd med dette, sa Cameron ifølge en talsmann.

Talsmannen ville ikke svare på et spørsmål om britene vil vente på bevismateriale for at slike våpen virkelig er blitt brukt, før de bestemmer seg for hva de skal gjøre. Cameron snakket mandag med Russlands president Vladimir Putin om situasjonen i Syria.

Storbritannia regnes som USAs nærmeste europeiske allierte, og britene vurderer nå i samråd med amerikanerne hvordan de bør reagere på bruken av giftgass i Syria. USAs president Barack Obama overveier ifølge amerikanske medier en begrenset militæraksjon. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.