*Nettavisen* Nyheter.

Cameron besøkte åsted for britisk massakre i India

Amritsar (NTB-AFP): Statsminister David Cameron bøyde hodet da han onsdag besøkte stedet der omkring tusen indere ble drept av britiske soldater for nesten hundre år siden.

Cameron er på India-besøk for å knytte tettere økonomiske bånd til den tidligere kolonien, og på besøkets siste dag dro han til den nordlige byen Amritsar.

Kledd i mørk dress bøyde den britiske statsministeren hodet da han la ned en krans for å hedre ofrene for massakren ved Jallianwala Bagh, der rundt tusen indere ble drept av britiske soldater i april 1919.

Ledet av offiseren Reginald Dyer åpnet britiske styrker ild mot 15-20.000 indere som hadde samlet seg til et møte i den offentlige parken Jallianwala Bagh i byen Amritsar.

Dyer beordret angrepet uten først å advare folkemengden der det befant seg mange kvinner og barn. Skytingen stanset først da soldatene var tomme for ammunisjon.

- Dette er en dypt skammelig hendelse i britisk historie, som Winston Churchill på den tiden helt korrekt beskrev som «avskyelig». Vi må aldri glemme det som skjedde her, sa Cameron. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.