På en pressekonferanse fredag formiddag må statsministeren takle en rekke kritiske spørsmål om sitt forhold til redaktørene i nedlagte News of the World.

- Burde gått av
- Når det gjelder Rebekah Brooks skal hun ha tilbudt å trekke seg. Det ville jeg ha latt henne gjort, sa Cameron til pressekorpset.

Kommentaren tolkes i britiske medier som kritikk av mediemogulen Rupert Murdoch, som står bak News International der Rebekah Brooks har en sjefsstilling.

Cameron understrekte likevel at han som statsminister ikke ville blande seg inn i hvem som drev hvilke aviser, skriver The Guardian.

Brooks påstår at hun ikke visste noe om avlyttingen hennes ansatte foretok mens hun var redaktør.
Les: Hadde livvakter med seg da hun møtte de ansatte

Flere hundre ansatte mister jobben som følge av nedleggelsen og mange er opprørt over at hun beholder sin stilling. Hun hevder at hun tilbød seg å trekke seg da avlyttingen ble kjent.

Statsministeren lovde at man skal komme til bunns i hakcingsskandalen, skriver Daily Mail.

Cameron får massiv kritikk
Statsminister David Cameron har havnet i midten av skandalen av flere grunner. Det er velkjent at Brooks er en del av hans personlige omgangskrets. I tillegg ansatte han tidligere News of the World-redaktør Andy Coulson som sin kommunikasjonsansvarlig,

Coulson gikk av fra denne stillingen i januar. I dag ble han arrestert og sitter nå i avhør hos politiet.

Labour-lederen Ed Milibrand krever at statsministeren ber om unnskyldning.

- Han må innrømme sin enormt dårlige dømmekraft i å ansette Andy Coulson og unnskylde at han dro den mannen inn til kjernen av landets styresmakter. Han må være ærlig om samtaler han har hatt med Coulson før og etter ansettelsen om nettopp telefonhakcing, sa han i en tale.

- Tar ansvaret
Cameron ble grillet om samtaler han hadde hatt med Coulson i pressekonferansen. Han sier at Coulson påsto at han ikke visste noe om avlyttingen.

- Jeg valgte å ansette ham og folk vil dømme som de gjør. Men jeg ansatte han og tok fullt ansvaret for det. Folk får bestemme selv om de syns det var feil å gi en person er sjanse til, gjentok Cameron flere ganger.