*Nettavisen* Nyheter.

Cameron hadde nære bånd til Murdoch-sjef

London (NTB-Reuters): Nye avsløringer av innholdet i tekstmeldinger viser at Storbritannias statsminister David Cameron hadde nære bånd til Rupert Murdochs skandaleombruste høyre hånd Rebekah Brooks.

Brooks spiller en av hovedrollene i den pågående saken om avlytting i Murdoch-eide britiske aviser. Hun må møte i retten neste år, tiltalt for å ha bidratt til at telefonavlyttingene av kjente personer ble gjennomført.

David Cameron har som statsminister tatt avstand fra det som skjedde internt i Murdochs selskap News International og som i 2011 førte til at søndagsavisen News of the World gikk inn.

Samtidig har det stadig lekket opplysninger om at Cameron før han ble statsminister, hadde et nært forhold til Brooks. Innholdet i to nye tekstmeldinger kan vise seg å bli ytterst pinlig for den britiske statsministeren. I den ene takker Cameron Brooks for å ha fått ri på hest, mens det i den andre er Brooks som sender en personlig melding til ham.

- Jeg gråt to ganger. Vil gjerne jobbe sammen med deg, heter det i en tekstmelding Brooks sendte til Cameron som reaksjon på en tale han holdt før valget i 2010.

Ifølge avisen Observer skal Brooks og Cameron ha utvekslet over 150 tekstmeldinger over en periode på noen måneder. De skal også ha hatt 22 møter i løpet av seks år, i gjennomsnitt et møte hver tredje måned. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.