*Nettavisen* Nyheter.

Cameron klar for å bombe IS i Syria

VIL BOMBE IS: Storbritannias statsminister, David Cameron lot seg avbilde med en RAF Typhoon mandag. Nå ber han det britiske parlamentet om tillatelse til å utvide krigen mot IS til også å gjelde i Syria. Foto: Justin Tallis (Afp)

David Cameron vil be parlamentet om tillatelse til å bombe IS i Syria.

23.11.15 13:59

Under sitt besøk i Paris, lovet Storbritannias statsminister, David Cameron, at han vil stå side om side med Frankrikes Francois Hollande i kampen mot IS i Syria.

Hollande sa under besøket at de to landene har et felles ansvar for å møte trusselen fra islamistiske fanatikere som planlegger grusomheter i Europa og i resten av verden.

Klikk på bildet for å forstørre.

SIDE OM SIDE: Frankrikes president Francois Hollande og Storbritannias statsminister David Cameron. Foto: Stephane De Sakutin (Afp)

Cameron har under samtaler i Paris, tilbudt Frankrike å bruke den britiske militærbasen på Kypros som base for luftangrep mot IS. Cameron sa også at han vil ha bedre informasjonsflyt mellom EU-land for å identifisere de mange som nå kommer inn i Europa som flyktninger, skriver Daily Mail.

Men ikke minst ønsker Cameron at Storbritannia nå utvider krigen mot IS til også å omfatte Syria.

I dag angriper Storbritannia IS i Irak, men ikke i Syria. David Cameron har allerede signalisert at han vil spørre parlamentet om tillatelse til å angripe IS i Syria. En avgjørelse vil være klar før jul.

Han har lovet en «omfattende plan» for å bekjempe IS, og slår fast at terroren i Paris har gjort at nødvendigheten av militær innsats har blitt sterkere, skriver The Independent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.