*Nettavisen* Nyheter.

Cameron lysten på norsk strøm

Oslo (NTB): En ny samarbeidsavtale mellom Norge og Storbritannia skal sørge for fortgang i arbeidet med å få på plass et felles energimarked.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og hans britiske kollega David Cameron signerte felleserklæringen i Oslo torsdag. Allerede i dag dekker Norge 25 prosent av det britiske energibehovet. Håpet er nå at andelen kan bli enda større.

- Dagens samtaler handlet om vekst, nye arbeidsplasser og sikker energiforsyning, sa Cameron da han møtte pressen sammen med Stoltenberg i Akers lokaler på Aker Brygge torsdag formiddag. Aker kunngjorde samtidig at det kommer 1.300 nye arbeidsplasser i London.

- Det er et stort potensial for en tettere integrasjon av våre energimarkeder, sier Stoltenberg. Tanken er at Norge kan hente strøm fra Storbritannia i kalde og tørre perioder, mens britene kan nyte godt av vår energi når det er varmt og vått her hjemme.

En ny kabelforbindelse mellom de to landene skal muliggjøre denne utvekslingen.

Det er første gang på 26 år en britisk statsminister har besøkt Norge. Stoltenberg og Cameron reiser torsdag til Berlin for politiske samtaler med den tyske statsministeren Angela Merkel. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.