*Nettavisen* Nyheter.

Cameron på uventet besøk til Libya

Tripoli (NTB-AFP-Reuters): Den britiske statsministeren David Cameron besøkte torsdag Libyas hovedstad Tripoli. Der lovet han mer britisk hjelp til å trene libyske sikkerhetsstyrker.

- Det er ingen virkelig frihet og intet virkelig demokrati uten at det også er sikkerhet og stabilitet, sa Cameron under en pressekonferanse med Libyas statsminister Ali Zeidan.

Storbritannia skal øke sitt bidrag til trening av Libyas militære styrker, lovet Cameron. Han vurderer også hvordan Storbritannia kan hjelpe til med å styrke Libyas regjeringsinstitusjoner.

Sist gang Cameron besøkte Libya, var like etter at opprørere hadde styrtet Muammar Gaddafi med vestlig hjelp i 2011. Da var også Frankrikes daværende president Nicolas Sarkozy med.

Den gang kalte Cameron Benghazi, byen der opprøret startet, for «en inspirasjon for verden». Siden har Libyas nest største by vært herjet av vold og ustabilitet, og den er etter hvert blitt en base for militante islamistiske grupper. I forrige uke anmodet Storbritannia britiske borgere om å forlate byen.

Camerons besøk til Tripoli var av sikkerhetsgrunner ikke varslet på forhånd, og han var omringet av sikkerhetsvakter da han reiste fra flyplassen til en politiskole i den sørlige delen av byen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.