RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cameron refser pressen for overvåkingslekkasjer

London (NTB-Reuters): Storbritannias statsminister David Cameron truer med å gripe inn overfor aviser som publiserer det han kaller ødeleggende lekkasjer fra amerikaneren Edward Snowden.

- Hvis de ikke viser litt samfunnsansvar, vil det bli veldig vanskelig for regjeringen å stå stille og ikke gjøre noe, sa Cameron da han mandag talte i Parlamentet i London.

Han nevnte spesielt avisen Guardian, som han anklager for løftebrudd. Cameron reagerer sterkt på at avisen har publisert flere sensitive etterretningsopplysninger selv om redaksjonen skal ha lovet å ødelegge materialet.

Britiske myndigheter tok kontakt med avisen etter at den brakte videre flere avsløringer fra Snowden i sommer. Partneren til journalisten som skrev sakene, ble dessuten stanset av politiet på Heathrow fordi man mistenkte at han var i ferd med å bringe sensitivt materiale ut av landet.

Snowden har tidligere jobbet som IT-konsulent for amerikansk etterretning og er kilden bak en rekke lekkasjer om hvordan USA har drevet massiv overvåking av internett og mobiltelefoner i europeiske land. Han befinner seg nå i Russland og er spiontiltalt i USA. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere