RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cameron til dronningen for å starte valgkampen

Sist oppdatert:
London (NTB-AFP-DPA): Britenes statsminister David Cameron besøkte mandag dronning Elizabeth i Buckingham Palace for å be henne om å oppløse dagens parlament.

Det markerer starten på valgkampen i Storbritannia, hvor Cameron og Det konservative partiet allerede er i hard kamp med Arbeiderpartiet og Ed Miliband.

– Storbritannia er på riktig spor. Nå kan dere velge enten en økonomi som vokser eller det økonomiske kaoset til Ed Miliband, sa Cameron i Downing Street etter møtet med dronningen.

Samme dag hadde Arbeiderpartiet en helsides annonse i avisen Financial Times, der partiet advarer mot Camerons planer om å reforhandle Storbritannias medlemskapsavtale med EU. I reklamen sier flere forretningsfolk at en EU-exit vil innebære «den største trusselen mot britisk næringsliv».

Meningsmålingene de siste dagene understreker at valget 7. mai ligger an til å bli det mest spennende i Storbritannia på lenge. ITVs måling gir de konservative seieren med 36 prosent oppslutning, mens det i Sunday Times er Arbeiderpartiet som blir størst med 36 prosent. I BBCs måling får begge de to største partiene 34 prosents oppslutning. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere