*Nettavisen* Nyheter.

Cameron til dronningen for å starte valgkampen

London (NTB-AFP-DPA): Britenes statsminister David Cameron besøkte mandag dronning Elizabeth i Buckingham Palace for å be henne om å oppløse dagens parlament.

30.03.15 14:42

Det markerer starten på valgkampen i Storbritannia, hvor Cameron og Det konservative partiet allerede er i hard kamp med Arbeiderpartiet og Ed Miliband.

– Storbritannia er på riktig spor. Nå kan dere velge enten en økonomi som vokser eller det økonomiske kaoset til Ed Miliband, sa Cameron i Downing Street etter møtet med dronningen.

Samme dag hadde Arbeiderpartiet en helsides annonse i avisen Financial Times, der partiet advarer mot Camerons planer om å reforhandle Storbritannias medlemskapsavtale med EU. I reklamen sier flere forretningsfolk at en EU-exit vil innebære «den største trusselen mot britisk næringsliv».

Meningsmålingene de siste dagene understreker at valget 7. mai ligger an til å bli det mest spennende i Storbritannia på lenge. ITVs måling gir de konservative seieren med 36 prosent oppslutning, mens det i Sunday Times er Arbeiderpartiet som blir størst med 36 prosent. I BBCs måling får begge de to største partiene 34 prosents oppslutning. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag