*Nettavisen* Nyheter.

Cameron uenig med paven om Falklandsøyene

Brussel (NTB-AFP): Storbritannias statsminister David Cameron uttrykker respekt for den nye paven, men tillater seg likevel å være uenig med ham i spørsmålet om Falklandsøyene. Pave Frans mener øyene tilhører Argentina.

Cameron sa fredag at han uten å ville fornærme Frans nekter å godta hans uttalelse fra 2011 om at øygruppen i Sør-Atlanteren «er vår». Uttalelsen falt mens paven het Jorge Mario Bergoglio og var erkebiskop av Buenos Aires.

- Dette er jeg, som de fleste vil forstå, ikke enig med ham i, sa Cameron i Brussel fredag. Han viste til at 99,8 prosent av velgerne på Falklandsøyene tidligere denne måneden stemte ja til fortsatt å tilhøre Storbritannia.

- Resultatet av folkeavstemningen på øyene var ganske usedvanlig klart. Jeg tror det er et budskap som folk over hele verden har fått med seg, om at innbyggerne på øyene har sagt klart fra om hvilken framtid de ønsker seg, mente David Cameron.

Argentina, som da ble styrt av en militærjunta, invaderte og okkuperte Falklandsøyene i 1982. Storbritannia sendte da en militærstyrke til øygruppen, som ble gjenerobret etter en kort, men blodig krig. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.