Gå til sidens hovedinnhold

Cameron ut mot The Guardians Snowden-lekkasjer

London (NTB-Reuters-AFP): The Guardian har skadet Storbritannias nasjonale sikkerhet, sier statsminister David Cameron. Skaden skjedde da London-avisen publiserte dokumenter lekket av spionsiktede Edward Snowden, mener han.

Cameron hevdet onsdag i Underhuset i London at The Guardian på sett og vis selv har innrømmet at det var galt å offentliggjøre denne informasjonen. Avisen medga i praksis skyld da den gikk med på å ødelegge dokumentene den satt på, framholdt han.

- Den enkle kjensgjerningen er at det som skjedde, skadet den nasjonale sikkerheten. På mange måter innrømmet The Guardian dette da avisen på høflig forespørsel fra mine nære medarbeidere gikk med på å slette materialet, sa Cameron.

Papirene Snowden lekket, avslørte blant annet at USA i samarbeid med Storbritannia drev omfattende og hemmelig overvåking. Guardian-journalisten som skrev mange av de mest oppsiktsvekkende artiklene om saken, har nå sagt opp sin stilling i avisen.

Glenn Greenwald, som er amerikaner bosatt i Brasil, opplyste onsdag at han slutter i The Guardian for å vie seg til et «drømmeprosjekt». Han ville ikke røpe hva dette prosjektet går ut på, men roste The Guardian for å ha gitt ham støtte og journalistisk armslag. (©NTB)

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer