*Nettavisen* Nyheter.

Camerons tidligere talsmann pågrepet

London (NTB-Reuters): Andy Coulson, den tidligere pressetalsmannen til Storbritannias statsminister David Cameron, er pågrepet mistenkt for å ha løyet for retten for to år siden.

30.05.12 16:52

Coulson var tidligere redaktør i den skandaleomsuste Murdoch-avisen News of the World, og pågripelsen kan komme til å svekke Camerons troverdighet, ifølge en britisk professor.

- Dette styrker rett og slett spørsmålene som henger over statsministeren vedrørende hans dømmekraft da han utnevnte Andy Coulson. Vi vet nå at en rekke personer advarte Cameron om at dette muligens ikke var et passende trekk, sier Ivor Gaber, professor i politisk journalistikk ved City University i London.

Spørsmålet som mange stiller seg, er om Cameron ansatte Coulson for å sikre seg støtten til mediemogulen Rupert Murdoch.

Coulson var redaktør i News of the World fra 2003 til 2007. Han gikk av som Camerons pressetalsmann i januar i fjor som følge av avsløringene om at avisa hadde avlyttet telefonsvarere til en rekke kjente briter. Avisa ble til slutt nedlagt.

Ifølge skotske påtalemyndigheter er Coulson mistenkt for mened, altså for å ha avgitt falsk forklaring, under et rettsmøte i Glasgow i 2010. Saken dreide seg om avisartikkel som ble publisert mens Coulson var redaktør. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.