RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Camerons utsending tok kontakt med The Guardian

Sist oppdatert:
London (NTB-Reuters): På direkte ordre fra statsminister David Cameron skal Storbritannias øverste byråkrat ha tatt kontakt med The Guardian. Hensikten var å få utlevert hemmeligstemplet materiale om amerikansk og britisk overvåking.

Regjeringskilder har ifølge BBC bekreftet at regjeringsråd Jeremy Heywood, som er landets fremste embetsmann, tok kontakt med avisen etter at den offentliggjorde avsløringer fra Edward Snowden. Den amerikanske IT-konsulenten er nå spionsiktet i USA på grunn av lekkasjene.

Flere britiske aviser meldte onsdag at Heywood har vært i kontakt med redaktøren. Ifølge The Independent ga Cameron beskjed om at Heywood skulle få Guardian til å utlevere materialet om de hemmelige overvåkingsprogrammene.

Også britenes nasjonale sikkerhetsrådiver, Kim Darroch, skal ha hatt kontakt med avisen i et forsøk på å få utlevert materiell.

Regjeringskildene framholder at det ville vært en total ansvarsfraskrivelse å ikke ta kontakt med avisen. Både Cameron, visestatsminister Nick Clegg og utenriksminister William Hague ga på forhånd grønt lys til samtalene med Guardians redaktør. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere