RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Camilla (32) leter etter sin ukjente halvbror

(Privat)
- Han skal vite at vi står med åpne armer og vil bli kjent med han, sier hun.

- Jeg har delvis visst av han hele livet, men det har vært et ikke-tema. Ingen har villet prate om da min halv-bror ble adoptert bort. Men slik som ting er nå, så har jeg verken en far, mor eller søsken, forteller Camilla Johansen til Nordlys.

Hun er fra Oteren i Storfjord, sammen med sine tre sønner Benjamin (12), Steffen (11) og Ailo (2).

- Det hadde vært super å finne han. Han har tre onkelunger som gjerne vil ha kontakt med han, og det hadde vært fint å hatt et søsken, forteller Johansen.

Den ukjente halvbroren har totalt seks biologiske søsken som nå leter etter han; Johansen på farsiden og fem halvsøsken på morsiden.

- Han er født 08. mai 1966. Fra tips har vi fått vite at han ble adoptert til Alta, men sannsynligheten for at han bor der i dag er liten. Det er ikke hundre prosent sikkert at han ble adoptert dit heller, forteller hun.

Stor respons, men ingen svar
Familien har lett etter han aktivt i tre år. I februar forsøkte de å bruke Facebook i sin søken etter den ukjente broren. Det har resultert i over 3000 delinger av statusen.

- Vi har fått stor respons, men ingen vet noe konkret. Det har kommet fram småting som har gjort at vi er kommer der vi er i dag, det er ikke så lenge siden vi fant fødselsdatoen, sier Johansen.

Hun forteller at det var to barn som ble adoptert bort fra familien, en søster og en bror. Igjennom etterlysningen tok søsteren selv kontakt. Nå leter søskenflokken etter det siste familiemedlemmet.

- Facebook har hjulpet mye, men ikke nå. Nå står det stille. Han vet at han har en familie, men vi har ikke oppnådd kontakt med han, sier hun.

- Jeg har ingen søsken fra før, så jeg vet ikke hvordan det er. Det er en veldig ubeskrivelig og merkelig følelse å vite at jeg har en bror, men ikke vite hvem han er. Gleden hadde vært stor om han ønsket å ta kontakt, sier Johansen.

Står med åpne armer
Ungene hennes prater ofte om sin ukjente onkel. De vet at mor leter, og spør stadig om det er noe nytt i saken.

- De er veldig interessert i å finne han. Vi vet ikke hvilken følelse han sitter med, men han skal vite at vi som står igjen står med åpne armer og vil bli kjent med han. Vi håper det er noen som vet hvor han er, og hvem han er, sier trebarnsmoren.

Ble avvist
Hun og den ukjentes eldste bror Trond Lilleberg har vært mest aktiv i letingen. Sammen ønsker de å formidle til sin kjært savnede bror at de har følgende informasjon:

Din far er Norvald Marinius Johansen født 01.07.1938. vi har funnet papirer på at han betalte barnebidrag for deg til du var to år( i 1968), før du ble adoptert bort. Hvor var du i mellomtiden?

Du tok kontakt, men ble avvist. Din far forsøkte å finne deg men ble stoppet på grunn av adopsjonsregler.

De har fått tips om at broren kanskje ble adoptert av en prestefamilie. Ved nærmere undersøkelse har de funnet ut at prester var verge for barn på barnehjem.

- Kan du være adoptert av en prestefamilie? Noen av de eldre må vite noe. Vær så snill å ta kontakt om du har informasjon, ber dem.

Les flere saker fra Nordlys.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere