Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støres pressesjef går til NAF:

Camilla Ryste slutter som pressesjef for Gahr Støre

SLUTTER: Camilla Ryste gir seg i Ap-jobben. Her er Ryste og Ap-leder Jonas Gahr Støre under partilederdebatten i Bergen i fjor høst.
SLUTTER: Camilla Ryste gir seg i Ap-jobben. Her er Ryste og Ap-leder Jonas Gahr Støre under partilederdebatten i Bergen i fjor høst. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Camilla Ryste gir seg i Arbeiderpartiet.

- Jeg ga Støre beskjed i går. Han takket meg først og fremst for jobben. Det er en utrolig spennende og morsom jobb, men det er også en ganske krevende jobb. Den krever alt du har av energi døgnet rundt, 365 dager i året, sier Ryste til Nettavisen.

- Jeg har også to barn hjemme som er slitne av at mammas telefon ringer døgnet rundt. Jeg synes jobben i NAF virker kjempespennende, jeg får brukt mye av det jeg kan så det var en fin avgjørelse å ta nå, om å slutte i Arbeiderpartiet.

Ryste slapp nyheten om at hun gir seg i Arbeiderpartiet på Facebook torsdag ettermiddag. Fra høsten begynner hun som kommunikasjonssjef i NAF.

Flere Støre-rådgivere borte

Dermed er snart hele rådgiverlaget som var med på partileder Jonas Gahr Støres valgnederlag i fjor høst borte, skriver NTB. Kort tid etter valget sluttet rådgiverne Jonas Bals og Lars Mattis Hanssen. Etter nyttår sluttet daværende sekretariatsleder Hans Kristian Amundsen etter en konflikt med partisekretær Kjersti Stenseng.

- Etter fire år «på vakt» for Arbeiderpartiet gleder jeg meg til å begynne som kommunikasjonssjef i NAF til høsten. Hvordan vi reiser og hva slags biler vi bruker kommer til å forandre seg masse i årene fremover. Å jobbe tett på dette skiftet og for trygge, effektive og rimelige hverdagsreiser på vegne av en halv million nordmenn blir gøy! skriver hun på Facebook.

Og fortsetter:

- Disse fire årene har vært de mest morsomme, intense, lærerike og slitsomme årene i mitt yrkesliv. Jeg er veldig takknemlig for alt jeg har lært, alle jeg har møtt og alt jeg har opplevd. Alle reisene og møtene med flotte Ap- og LO-folk, alle de gode - og de litt mer slitsomme - samtalene med dyktige journalister over hele Norge.

- Stor takk til Jonas! En god og trygg partileder og sjef, som viser vei og tar ansvar - både når det er lett og når det er vanskelig. Takk for tillit, samarbeid og vennskap!

Støre roser sin avtroppende kommunikasjonssjef og nære kollega.

- Camilla har jobbet tett på meg og for Arbeiderpartiet de siste fire årene. Hun har stått på døgnet rundt, og gjort en svært god jobb for Arbeiderpartiet og for meg. Det er jeg veldig takknemlig for. Jeg ønsker Camilla lykke til videre, sier han til Nettavisen.

- Riktig tidspunkt å gi meg

Det er uklart nøyaktig når Ryste slutter i Ap-jobben og begynner i NAF, trolig blir det i løpet av høsten.

Trond Giske måtte et massivt pressekorps da han holdt innledning under Orkland Aps stiftelsesmøte i februar. Dette var hans første offentlige opptreden etter å ha vært sykmeldt i over seks uker i forbindelse med metoo-varslene mot ham.

Det siste året har vært krevende for Arbeiderpartiet. I fjor høst tapte de valget, og den borgerlige regjeringen til statsminister Erna Solberg (H) fikk fornyet tillit.

Velgerne har heller ikke gitt Støre og Ap mye tillit på meningsmålingene og ikke minst har den vonde og vanskelige varslersaken mot Trond Giske fått massiv opperksomhet.

- For meg er dette et riktig tidspunkt å gi meg. Vi hadde et skuffende valgnederlag forrige høst. For meg var det viktig for meg å stå i det vi visste ville følge, sier Ryste.

- I vinter har vi hatt vanskelige saker for partiet knyttet opp til metoo-varsler. Tilsvarende der har det vært viktig for meg å stå i det, gjøre jobben min så godt jeg kan og være en hjelp og støtte for Jonas Gahr Støre.

- Hvilket ansvar har du for valgnederlaget?

- Vi klarte ikke det målet vi hadde satt oss med å få byttet ut regjeringen og få inn en Arbeiderpartiet-ledet regjering. Det tror jeg det er flere som må ta ansvar for.

- Hvilket ansvar tar du?

- Jeg er med og tar min del av ansvaret for at vi ikke oppnådde det målet vi hadde satt oss.

- Hvilken del av ansvaret tar du?

- Hvis det er noen som har kritikk på det som er mitt området må jeg ta til meg det. Men jeg har ikke noen konkrete saker jeg tenker på.

Statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp) i Vandrehallen på Stortinget etter at valget var vunnet i september i fjor.

Støre: - Frustrerende halvår

- Hvilket ansvar har du for måten Ap kommuniserte Giske-saken?

- Den saken er en komplisert sak hvor det var mange hensyn å ta. Vi måtte selvsagt først og fremst ta hensyn til varslerne som var i en særlig sårbar situasjon. Samtidig skulle vi ivareta rettssikkerheten til den det ble varslet mot. Dette er ting som må balanseres.

- Da klarer du ikke alltid å tilfredsstille alles ønsker på minuttet i alles ønsker. Men alt i alt har håndteringen av den saken, mener jeg, vært håndtert så godt det lot seg gjøre.

- Kunne du gjort noe annerledes i Giske-saken?

- Jeg tror ikke jeg skal evaluere det nå. Det blir ikke riktig av meg.

- Var det aktuelt for deg å fortsette i Arbeiderpartiet selv om dere er inne i en veldig krevende periode?

- Ja, selvsagt. Men etter å ha diskutert dette med familien min kom jeg frem til at jeg ville ta den veldig spennende jobben i NAF. Den gleder jeg meg virkelig til.

- Har valgnederlaget og Giske-saken vært med på å påvirke at du slutter i jobben?

- Nei, det har det ikke. Fire år i en slik stilling er ikke kort tid, det er faktisk ganske lenge.

På partiets oppsummerende pressekonferanse tirsdag erkjent Jonas Gahr Støre at det er stor uro og frustrasjon i Arbeiderpartiet.

– Dette halvåret har vært frustrerende fordi det har vært gjort mye bra på politikk, men det er kommet i bakgrunnen på grunn av intern uro. Den frustrasjonen kjenner vi på i partiet, sa Støre. Les mer her.

Les: Kvinner rømmer Arbeiderpartiet etter metoo

Se video:

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!