Gå til sidens hovedinnhold

Campingturistens 10 bud

Noen tips for en vellykket campingferie er viktigere enn andre.

(SIDE2): Matchende grilldresser, billig øl og komfortable campingstoler er nå en ting. Reservehjul og vognkort kan bety så uendelig mye mer på campingturen til sommeren.

1. Skaff deg en campingoversikt over det landet du skal til. Det hjelper deg raskt å finne frem til nærmeste camping og du unngår unødvendig leting.

2. Ha med reserveproviant og grunnlegende basisvarer i de tilfellene alle butikker er stengt og det ikke lykkes å få plass på en campingplass.

3. Ta alltid med reservehjul til både bil og vogn. Tenk på at dekkene til campingvognen har kort levetid, siden de gjerne tørker inn når vognen står stille om vinteren.

4. Elektrisitet kan gjøre ferien til en dyr affære. Kontroller alltid hva du må betale for hver kilowattime, for på mange campingplasser i Europa kan det være dyrt å koble seg på strømnettet.

5. Småbyene kan lett bli en felle for bilister med en campingvogn på slep. Smale gater, skarpe svinger og broer man ikke kan komme under kan gjøre kjøreturen til en prøvelse for noe, en utfordirng for andre.

6. Kom i god tid til campingplassen – da øker sjansen for at faktisk får en plass. Dette gjelder spesielt i høysesongen på sommeren og de populære plassene.

7.Ha med internasjonalt campingkort som utstedes av FICC. Det er godkjent i hele Europa og da slipper du å gi fra deg passet på campingplassene.

8. Camp aldri langs veiene. Det er både farlig og i tillegg forbudt i mange land.

9. Bilens vognkort skal være originalt og alltid være med på turen. Glem ikke å ta det med deg når du forlater bilen.

10. Bare fordi du er utlending slipper du ikke bøter. I mange land har politiet rett til å innkassere bøter på stedet. I mange land er det også forbudt å snakke i mobilen samtidig som man kjører.

(Kilder: Expressen/Thomas Sessler/Caravan Club)

Les mer om ferie og reise her.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger