Gå til sidens hovedinnhold

Campingvogn som studentbolig?

Det er boligkrise for studentene i Oslo. Nå har Norsk Caravan Club kommet med sitt løsningsforslag.

BLINDERN: Norsk Caravan Club (NCC) har henvendt seg til både Norsk Studentunion og Kunnskapsdepartementet med en egen løsning på boligkrisen for studenter, skriver Universitas.

- Gode fasiliteter

- Dagens campingbiler og bobiler har fasiliteter som er fullt på høyde med, om ikke bedre, enn mange studenthybler, skriver NCC i brevet.

Foreningen understreker at de ikke tenker å opprette egne studentplasser, men at de gjerne vil være en samarbeidspartner. Informasjonssjef Christian I. Wangberg i NCC forteller at en brukt campingvogn med grei standard vil koste om lag 50.000 kroner, men at kjøperen vil få igjen mye av dette ved videresalg.

Skeptiske

Ved fremvisning av gyldig studentbevis koster en plass på Bogstad Camping 3600 kroner i måneden. Det er 500 til 1000 kroner mer enn en møblert studenthybel hos Studentsamskipnaden i Oslo. Wangberg påpeker også at mange campingvogner bare blir brukt i sommerhalvåret, og at det derfor kan være gode lånemuligheter.

Både Studentboligene og Norsk Studentunion er skeptiske til campingløsningen, og forteller at de ikke ser for seg dette som noen realitet.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen