RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Canada: -Vi trekker oss ut i 2011

Sist oppdatert:
Det hjelper ikke med ny mann i Det hvite hus: Canada står fast på at de trekker seg ut av Afghanistan i 2011.

Canadas utenriksminister Lawrence Cannon sa søndag at landet ikke kommer til å endre sine planer vedrørende Afghanistan selv om USAs påtroppende president Barack Obama ønsker økt innsats i kampen mot terrorisme nettopp der. Canada har sagt at de trekker sine tropper ut av Afghanistan i 2011, og ifølge Cannon står dette ved lag, melder Reuters.

- Selv om vi selvsagt hilser amerikanernes fornyede interesse for Afghanistan velkommen, særlig den holdningen påtroppende president Obama ga uttrykk for i valgkampen, vil ikke det endre det standpunktet Canadas nasjonalforsamling har tatt, sa Cannon i et intervju med CTV.

- Vi vil trekke våre militære styrker ut i 2011, det er helt klart, sa han.

Canada har rundt 2500 soldater utplassert i Afghanistan, de fleste i Kandahar-provinsen sør i landet. Canada har forpliktet seg til å forlenge sitt oppdrag der til slutten av 2011.

Siden de internasjonale styrkene inntok Afghanistan i 2002, har 97 medlemmer av de kanadiske styrkene måttet bøte med livet.

Samtidig uttrykker Cannon håp om at Canada og USA kan finne sammen i miljøpolitikken med Barack Obama ved roret i Det hvite hus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere