RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Canada donerer eksperimentell ebola-vaksine til WHO

Canada vil bidra med mellom 800 og 1.000 doser eksperimentell vaksine til bruk mot den dødelige virussykdommen ebola i Vest-Afrika.

Vaksinen er utviklet av et statlig laboratorium i Canada, men det er uklart hvor mange doser som er produsert.

Ifølge en talsmann for helsemyndighetene i landet vil det ta mellom fire og seks måneder å produsere flere doser av vaksinen, som ennå ikke er skikkelig utprøvd.

Eksperimentell

Verdens helseorganisasjon (WHO) åpnet tirsdag for å ta i bruk eksperimentell vaksine i kampen mot ebola, som de siste ukene har tatt over 1.000 menneskeliv i Vest-Afrika.

– Vår regjering er fast besluttet på å gjøre alt vi kan for å støtte våre internasjonale partnere, blant annet ved å bidra med personell, finansiering og tilgang til vår eksperimentelle vaksine, sier Canadas helseminister Rona Ambrose.

Vaksinen det er snakk om er ikke av samme type som det canadiske legemiddelfirmaet Tekmira er i ferd med å utvikle.

Amerikansk vaksine

Det amerikanske legemiddelfirmaet Mapp Biopharmaceutical har også utviklet en vaksine, men heller ikke denne er utprøvd.

To amerikanske helsearbeidere er på bedringens vei etter å ha fått ZMapp-vaksinen, mens en spansk prest døde selv om også han fikk vaksinen.

Det vil uansett ta flere måneder å produsere et større antall doser av vaksinen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere