RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Canada kutter boreriggtoll

Sist oppdatert:
Det føderale myndighetene i Canada har med umiddelbar virkning vedtatt å droppe tollen oljeselskapene må betale for å benytte utenlandske rigger på canadiske sokkel
Dermed følger de sentrale myndighetene opp initiativet fra delstatene på den canadiske østkysten som startet prosessen med å fjerne tollbarrieren i vinter. Bakgrunnen er at canadiske myndigheter mener tollavgiften virker hemmende på leteaktiviteten offshore.

Opphevelsen av toll på utenlandske rigger vil bety for økonomien i leteprosjekter offshore Canada, snitt betaling har ligget på 50.000 dollar pr. dag for ikke canadiske rigger.

Ifølge The Halifax Herald vil de sentrale myndighetene også forenkle godkjennelseprosessen for leteprosjekter på canadisk sokkel. Det var naturressursminister John Efford som annonserte endringene under den store olje- og gassmessen i Houston.

- Ved å senke letekostnadene, vil dette moratoriet øke konkurransedyktigheten for canadiske offshoreboring i det globale markedet, sa ministeren ifølge The Herald.

Tollavgiften vil bli opphevet for en minimumsperiode på 5 år.

For å oppveie noe av inntektsbortfallet, vurderer myndighetene å innføre en plikt for enheter som skal jobbe på canadiske sokkel, til å utføre vedlikehold og reparasjoner ved canadiske verft mens de er på sokkelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere