RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Canada nærmer seg legalisering av prostitusjon

Høyesterett i Canada opphever sentrale deler av loven mot prostitusjon. Dagens bestemmelser er lovstridige fordi de setter prostituertes sikkerhet i fare, mener dommerne.

De ni medlemmene av domstolen var enstemmige i avgjørelsen som ble fattet sent fredag kveld norsk tid og som trer i kraft om ett år. I mellomtiden skal nasjonalforsamlingen i Ottawa få muligheten til å innføre nye lover og regler for prostitusjon.

Tre prostituerte, eller sexarbeiderne som de også kalles, hadde gått til retten med klage blant annet over at forbud mot bordeller tvang dem ut på gaten. Dermed ble de mer utsatt for vold og andre overgrep, hevdet de.

- Dette handler ikke om hvorvidt prostitusjon som sådan bør være lovlig eller ulovlig. Det handler om hvorvidt lovene som nasjonalforsamlingen har vedtatt, holder mål etter grunnlovens regler, og det mener jeg de ikke gjør, sa høyesterettsjustitiarius Beverley McLachlin.

Justisminister Peter MacKay sier den konservative regjeringen i Ottawa er bekymret over domstolens avgjørelse. Regjeringen vil nå vurdere ny lovgiving, sier MacKay, som betegner prostitusjonen som et stort samfunnsonde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere