Gå til sidens hovedinnhold

Canada: -Vi trekker oss ut i 2011

Det hjelper ikke med ny mann i Det hvite hus: Canada står fast på at de trekker seg ut av Afghanistan i 2011.

Canadas utenriksminister Lawrence Cannon sa søndag at landet ikke kommer til å endre sine planer vedrørende Afghanistan selv om USAs påtroppende president Barack Obama ønsker økt innsats i kampen mot terrorisme nettopp der. Canada har sagt at de trekker sine tropper ut av Afghanistan i 2011, og ifølge Cannon står dette ved lag, melder Reuters.

- Selv om vi selvsagt hilser amerikanernes fornyede interesse for Afghanistan velkommen, særlig den holdningen påtroppende president Obama ga uttrykk for i valgkampen, vil ikke det endre det standpunktet Canadas nasjonalforsamling har tatt, sa Cannon i et intervju med CTV.

- Vi vil trekke våre militære styrker ut i 2011, det er helt klart, sa han.

Canada har rundt 2500 soldater utplassert i Afghanistan, de fleste i Kandahar-provinsen sør i landet. Canada har forpliktet seg til å forlenge sitt oppdrag der til slutten av 2011.

Siden de internasjonale styrkene inntok Afghanistan i 2002, har 97 medlemmer av de kanadiske styrkene måttet bøte med livet.

Samtidig uttrykker Cannon håp om at Canada og USA kan finne sammen i miljøpolitikken med Barack Obama ved roret i Det hvite hus.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg