Canadiere vil lete etter edle metaller i Norge

Oslo (NTB): Det canadiske selskapet Dalradian Resources har kjøpt mineralretter til norske områder som utgjør 5 prosent av Norges landområder.

17.02.12 07:01

Det Toronto-noterte gruveselskapet har sikret seg undersøkelsesrettene til rundt 17.000 kvadratkilometer i Norge, og er med det den største aktøren i mineralnæringen her i landet, skriver Nationen.

Konsesjonsområdet til selskapet utgjør totalt 5 prosent av landarealet i Norge og dekker store deler av fire grønnsteinsbelter i Nord-Norge og nesten hele området rundt de historiske sølvgruvene på Kongsberg.

- Vi fikk muligheten til å overta undersøkelsesrettene over et stort område og over belter som er kjent for å inneholde store forekomster av edle og uedle metall. Som leteselskap kunne vi rett og slett ikke la den muligheten gå fra oss, sier styreleder og administrerende direktør Patrick Anderson i Dalradian til Nationen.

Ifølge Bård Dagestad i Direktoratet for mineralforvaltning har ingen tidligere hatt leterett til et så stort norsk område som det canadiske selskapet nå har. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.