Canadisk leiemorder tilsto 27 drap

Montreal (NTB-AP): En canadisk leiemorder, som ble pågrepet i Sveits i 2006, har tilstått å ha drept 27 mennesker i hjemlandet.

De fleste drapene fant sted på slutten av 1990-tallet. Ofrene var for det meste medlemmer av motorsykkelbander og kriminelle gjenger, men også tilfeldig forbipasserende måtte bøte med livet.

Gerald Gallant (58), som fra før soner en livstidsdom for et drap han begikk i 2001, har også sagt seg skyldig i tolv drapsforsøk og en rekke andre tiltalepunkter.

De fleste av drapsofrene ble drept på oppdrag for rivaliserende motorsykkelbander i den fransktalende Quebec-provinsen, der Hells Angels lenge har kjempet om kontroll over narkotikaomsetningen med Rock Machine-gjengen.

? Jeg beklager all den smerte jeg har forårsaket for ofrene og deres familier. Jeg forstår at det er vanskelig, kanskje også umulig å tilgi, og jeg godtar det, sa Gallant i retten tirsdag.

Samtidig med virksomheten som leiemorder, var Gallant også informant for politiet. Nå har han lagt alle kort på bordet, og bistår politiet i jakten på dem han tidligere drepte for.

? Jeg har gått med på å samarbeide politiet for reparere noe av skadene jeg har forårsaket og oppnå tilgivelse, sa Gallant i retten.

I forrige uke pågrep canadisk politi etter tips fra Gallant ti personer i forbindelse med drap knyttet til motorsykkelbander.

Gallant slipper tilleggsstraff for drapene han nå har tilstått, og kan derfor søke om prøveløslatelse om 25 år.

Avtalen han har inngått med påtalemyndigheten innebærer at han aldri kan skrive bok eller lage film om forbrytelsene han har tilstått. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.