RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Canadisk politi: - Uskyldige liv ville gått tapt

Sist oppdatert:
Ottawa (NTB-Reuters-DPA-AFP): Canadisk politi mener de har avverget et terrorangrep som ville tatt mange menneskeliv. To menn med påståtte bånd til al-Qaida er pågrepet og siktet for terrorplanlegging i Canada.

De to skal ha planlagt å få et passasjertog i Toronto-området til å spore av. Linjen der VIA-toget går, fra Toronto til New York, er svært trafikkert.

- Hadde dette angrepet blitt gjennomført, ville det ha resultert i at uskyldige mennesker ble drept eller alvorlig såret, sa politisjef James Malizia på en pressekonferanse mandag.

Ifølge politiet hadde de to kontakter i al-Qaida i Iran. Planen skal ha vært å angripe VIA-toget, og få toget til å spore av mens det fremdeles var i Toronto-området i Canada.

De to, Chiheb Esseghaier (30) og Raed Jaser (35) er ikke canadiske statsborgere. Men politiet avslørte mandag ikke nasjonaliteten deres. Esseghaier er bosatt i Montreal, mens Jaser er bosatt i Toronto. Arrestasjonene ble gjort i nettopp Toronto og Montreal, Canadas to største byer, mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere