RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Canadisk politi: Angriper filmet seg selv før skyting

Mannen som drepte en soldat og gikk til angrep på den canadiske nasjonalforsamlingen i Ottawa, hadde et politisk og ideologisk motiv, mener politiet.

Gjerningsmannen filmet seg selv like før skytedramaet onsdag, og bevisene peker på at han hadde et politisk motiv, opplyser politiet i Canada i en uttalelse, og føyer til at videoen blir grundig analysert.

Ifølge politiet jobbet gjerningsmannen, Michael Zehaf-Bibeau, i et oljefelt og levde av pengene han tjente der i dagene før angrepet. Like før angrepet bodde han i et herberge, ifølge politiet.

32-åringen ble skutt og drept under angrepet i nasjonalforsamlingen, etter å selv ha skutt og drept en canadisk soldat ved krigsminnemerket National War Memorial.

Politiet tror Zehaf-Bibeau handlet alene. Han skal imidlertid ha hatt bånd til andre som delte hans radikale synspunkter og ønsket å reise til Syria.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere