RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Canadisk politi mener å ha avverget terrorangrep

Sist oppdatert:
Victoria (NTB-Reuters): Canadisk politi har pågrepet en mann og en kvinne som anklages for å ha forsøkt å gjennomføre et terrorangrep på landets nasjonaldag 1. juli.

De to skal ha planlagt å sprenge tre bomber i Victoria, provinshovedstaden i British Columbia sørvest i Canada. Bombene skal ha vært laget av trykk-kokere, slik også bombene under Boston maraton i april var.

Planen skal ha vært å plassere bombene utenfor provinsforsamlingen i Victoria samtidig som byens innbyggere feiret nasjonaldagen med gatefester, grilling og fyrverkeri.

På en pressekonferanse tirsdag opplyste politiet at begge de siktede er canadiske statsborgere og at det ikke er noe som tyder på at de hadde forbindelser til utlandet. Begge har engelsk-klingende navn. Ifølge politiet var de inspirert av al-Qaida etter å ha gjennomgått en radikaliseringsprosess på egen hånd.

Kvinnen og mannen ble pågrepet mandag, men ettersom politiet har hatt dem under oppsikt siden februar, skal det aldri ha vært noen fare for publikum. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere