Gå til sidens hovedinnhold

Canadisk slangeeier hadde ulovlige krokodiller

Campbellton (NTB-DPA-AFP): Fire alligatorer og seks krokodiller er beslaglagt hos mannen som eide pytonslangen som drepte to gutter i Canada.

Jean-Claude Savoie hadde verken tillatelse til å oppbevare pytonslangen, alligatorene eller krokodillene, ifølge canadiske myndigheter. Også en rekke skilpadder ble beslaglagt i Savoies dyrebutikk i småbyen Campbellton torsdag.

To brødre som var på overnattingsbesøk hos Savoies sønn, ble etter all sannsynlighet drept av en afrikansk klippepyton tidligere denne uken. Etterforskerne antok først at slangen hadde kommet seg ut av et bur i butikken, men tror nå at den ble oppbevart i Savoies leilighet.

Her må den først ha klart å komme seg ut av en glassbeholder i et rom ved siden av rommet hvor guttene lå og sov. Deretter smøg den seg gjennom et lufteanlegg og inn på soverommet hvor brødrene ble kvalt.

At brødrene lekte med dyrene i Savoies butikk tidligere på dagen, kan ha bidratt til ulykken, ifølge professor Marion Desmarcheliere ved Atlantic Veterinary College.

I butikken er det geiter, og Desmarcheliere tror lukten av dem kan ha festet seg på guttene og vekket slangens jaktinstinkt. (©NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar