Canal + kjøper Tippeligarettigheter

Ny aktør på banen fra 2013-sesongen.

21.06.11 17:28

Fotball Media AS har solgt visningsrettighetene til hovedrunden i Tippeligaen fra 2013-2016. Det innebærer at CANAL+ har rettighetene til seks Tippeligakamper per runde i avtaleperioden for visning på TV, IP TV, web og mobil, melder NFF i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

I dag vises fem kamper i hovedrunden på TV2 Sport (betal-TV). Det er blant annet denne rettigheten Canal + kjøper fra 2013-sesongen.

Økonomisk forutsigbarhet

De øvrige Tippeligakampene vil sammen med rettighetene til magasinet, landskamper, NM, Adeccoligaen og Toppserien bli solgt før nåværende avtaleperiode løper ut 2012.

- Vi ønsker attraktivt innhold på CANAL+, og rettighetene til norsk fotball er et svært viktig tilbud til våre seere. Nå ser vi frem til å utvikle produktet i fireårsperioden, sier daglig leder for CANAL+ i Norge, Steinar Brændeland.

Administrerende direktør for CANAL+ Norden, Johan Kleberg, uttaler følgende om rettighetene:

- Vi er glade for å kunne tilby våre seere det beste fra Tippeligaen. Sterke lokale sportsrettigheter er en viktig suksessfaktor i alle land der CANAL+ har virksomhet, sier Kleberg.

- Avtalen er viktig fordi den innebærer økonomisk forutsigbarhet, og bidrar til bærekraftige klubber. Avtalen styrker våre inntekter fra betal-TV. Kampstrukturen passer klubbene godt i forhold til ønsket om å utvikle kampdagproduktet, sier styreleder Einar Schultz i Norsk Toppfotball (NTF).

Fotballpresident Yngve Hallén i Norges Fotballforbund (NFF) er glad for at en ny langsiktig avtale er på plass.

- Inntektene fra salg av medierettigheter kommer hele norsk fotball til gode, og denne avtalen sikrer at vi kan videreutvikle breddefotballen parallelt med toppfotballen, sier Hallén.

vif-fotball.no vil komme med reaksjoner på den nye avtalen i løpet av onsdagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.