RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Canal + kjøper Tippeligarettigheter

Sist oppdatert:
Ny aktør på banen fra 2013-sesongen.

Fotball Media AS har solgt visningsrettighetene til hovedrunden i Tippeligaen fra 2013-2016. Det innebærer at CANAL+ har rettighetene til seks Tippeligakamper per runde i avtaleperioden for visning på TV, IP TV, web og mobil, melder NFF i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

I dag vises fem kamper i hovedrunden på TV2 Sport (betal-TV). Det er blant annet denne rettigheten Canal + kjøper fra 2013-sesongen.

Økonomisk forutsigbarhet

De øvrige Tippeligakampene vil sammen med rettighetene til magasinet, landskamper, NM, Adeccoligaen og Toppserien bli solgt før nåværende avtaleperiode løper ut 2012.

- Vi ønsker attraktivt innhold på CANAL+, og rettighetene til norsk fotball er et svært viktig tilbud til våre seere. Nå ser vi frem til å utvikle produktet i fireårsperioden, sier daglig leder for CANAL+ i Norge, Steinar Brændeland.

Administrerende direktør for CANAL+ Norden, Johan Kleberg, uttaler følgende om rettighetene:

- Vi er glade for å kunne tilby våre seere det beste fra Tippeligaen. Sterke lokale sportsrettigheter er en viktig suksessfaktor i alle land der CANAL+ har virksomhet, sier Kleberg.

- Avtalen er viktig fordi den innebærer økonomisk forutsigbarhet, og bidrar til bærekraftige klubber. Avtalen styrker våre inntekter fra betal-TV. Kampstrukturen passer klubbene godt i forhold til ønsket om å utvikle kampdagproduktet, sier styreleder Einar Schultz i Norsk Toppfotball (NTF).

Fotballpresident Yngve Hallén i Norges Fotballforbund (NFF) er glad for at en ny langsiktig avtale er på plass.

- Inntektene fra salg av medierettigheter kommer hele norsk fotball til gode, og denne avtalen sikrer at vi kan videreutvikle breddefotballen parallelt med toppfotballen, sier Hallén.

vif-fotball.no vil komme med reaksjoner på den nye avtalen i løpet av onsdagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere