*Nettavisen* Nyheter.

Canal Digital og Viasat med utvidet avtale

Oslo (NTB): Kundene til Canal Digital Kabel-TV får tilgang til samtlige av Viasats kanaler etter at en ny avtale mellom partene er inngått.

Viasat og Canal Digital Kabel-TV har inngått en flerårig utvidet distribusjonsavtale. Avtalen innebærer at kundene til Canal Digital Kabel-TV får tilgang til samtlige av Viasats kanaler i HD- og SD-kvalitet fra 29. januar. Også Viasat-kanalenes arkivtjenester blir tilgjengelig via Canal Digitals digitalbokser.

Strategidirektør Haakon Li Dragland i Canal Digital Kabel-TV sier i en pressemelding tirsdag at avtalen er viktig for Canal Digital, og at han tror mange av selskapets kunder vil glede seg over tilbudet.

De siste årene har Canal Digital ligget i konflikt med TV 2, etter at TV 2 ønsket prisøkning per abonnement i 2009. Denne saken er fremdeles ikke løst, og kommer opp i tingretten til våren.

Konflikten har ført til at Canal Digital har mistet nisjekanalene til TV 2 som TV 2 Nyhetskanalen, Bliss og Zebra.

- Viasatavtalen har ingen direkte sammenheng med den saken. Dette handler om at vi kan tilby kundene våre et bredere tilbud, og det er det vi lever av, sier Canal Digital-sjefen til e24. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.