Canal Street mener festivalen trengs

Foto: Thøger Amundsen

Jazz- og bluesfestivalen i Arendal gjennomfører arrangementet.

(SIDE2:)«Canal Street er en festival som hyller det vakre og gode og forsøker å gi mennesker positive fellesskapsopplevelser. Vi er av den mening at dette trengs nå. Vi vil derfor gjennomføre vår festival som planlagt. Imidlertid vil tragedien naturlig nok prege oss alle – også festivalen», heter det i en pressemelding mandag fra Canal Streets festivalleder.

Festivalen er Norges største jazz- og bluesfestival og finner sted i Arendal. I år er det 15. gang festivalen arrangeres, og konsertene starter onsdag.

Canal Street velger å holde konsertene som planlagt, men alle arrangementer og arrangementssteder vil markeres med støtte og ettertanke til ofrene og de pårørende.

- Vi vil brenne lys og markere det på ulike vis. Vi har i tillegg bestemt at årets bestillingsverk i Trefoldighetskirken onsdag 27. juli vil dedikeres til ofrene for og de berørte av tragedien 22. juli. Dette er en beslutning i forståelse med årets komponister Iver og Audun Kleive. Bestillingsverkskonserten blir således en anledning til fellesskap, trøst og minnestund for tragedien den 22. juli, heter det fra festivalen.

En rekke musikkarrangementer er blitt avlyst etter terrorhandlingene i Oslo sentrum og Utøya fredag. Den Norske Opera & Ballett har utsatt søndagens konsert på ubestemt tid, og Storåsfestivalen har valgt å avlyse hele festivalen. I tillegg er Gladmatfestivalen i Stavanger er avlyst. Det samme er Trestokk og Frosta-festivalene. Øyafestivalen sier til Dagbladet at de vil følge politiets råd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.