RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Canargo inn i Georgias største felt

Sist oppdatert:
Canargo har fått myndighetenes godkjennelse på å kjøpe seg inn med 50 prosent i Georgias hittil største oljefelt Samgori og blokk XIB
Feltet, som har produsert 180 millioner fat i sin levetid med en dagsproduksjon på inntil 70.000 fat pr. dag, produserer i dag kun 700 fat pr. dag.

En studie gjort av eierselskapet Georgian Oil Samgori Limited (GOLS) i 2001 viser at inntil 55 millioner fat til kan hentes ut av feltet ved bruk av horisontale brønner. GOLS, som er statseid, er selger av andelen på 50 prosent, og vil eie den resterende halvparten.

Canargo vil gi 4 millioner nye aksjer for andelen, samt at selskapet er forpliktet til å bore en ny produksjonsbrønn. Videre skal Canargo utstede inntil 12 millioner aksjer til selger dersom visse mål oppnås.

Canargo skriver også i meldingen at produksjonsbrønnene på Ninotsminda, etter en studie gjort av et eksternt ingeniørselskap, anbefales å produsere med en takt på 500 fat pr. dag pr. brønn på lang sikt. Oljeselskapet regner med at resultatene av den horisontale brønnboringen på feltet vil lede til en betydelig økning av de utvinnbare reservene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere