RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cannabisdyrker dømt til fem års fengsel

Sist oppdatert:
En Ringsaker-mann i 50-årene er i Eidsivating lagmannsrett dømt til fem års fengsel for å ha dyrket minst 130 kilo cannabis.

I mai ble mannen dømt til fem års fengsel i Hedmarken tingrett. Mannen anket dommen til lagmannsretten som behandlet saken i forrige uke. De opprettholder dommen, men forlenger prøvetiden fra to til fem år, melder NRK.

Det var juli 2011 at mannen ble pågrepet og siktet for dyrking og salg av cannabis. I to hus i Ringsaker beslagla politiet over 1.000 planter, og det ble også funnet cirka 104 kilo plantemateriale i tørket tilstand. Dyrkingen skal ha pågått siden 2004.

– Dette er en stor og alvorlig sak. Han er domfelt for å ha dyrket minst 130 kilo cannabis over flere år, og har solgt minst 90 kilo av dette. Det er en veldig alvorlig overtredelse, sier aktor i saken, Iris Storås.

Mannen må også tåle en inndragning på 3,5 millioner kroner, som skal tilsvare bruttoutbyttet mannen hadde av cannabis-salget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere