RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Canon 400D like rundt hjørnet

Canons digitale speilrefleks 350D har blitt en kjempesuksess. Skal vi tro ryktene på nettet er etterfølgeren like rundt hjørnet.

Ifølge Engadget var de kinesiske nettsidene til Canon litt tidlig ute med å annonsere selskapets nye speilreflekskamera 400D.

Det kommer kort tid etter at Nikon lanserte D80, som var oppfølgeren til de populære D70 og D70s-kameraene.

10,1 megapiksler
Ifølge Engadget kommer Canon 400D til å ha en 10,1 megapiksels bildebrikke, 2,5 tommers LCD-display, 9 punkt autofokus, maksimal ISO på 1600, DIGIC II bildeprosessor og automatisk støvfjerning.

Stemmer disse spesifikasjonene går kameraet rett inn i konkurransen med både Nikons D80 og vil også være en god utfordrer til Canons 30D.

Ikke fullformat
Engadget har halvveis latt seg overbevise om at dette kameraet vil benytte en fullformatsensor, men de som har studert de kinesiske spesifikasjonene nøyere hevder at kameraet vil benytte den samme 1,6 cropfaktoren som vi finner på 300D og 350D.

Sammen med lanseringen av det nye kameraet kommer ifølge Engadget Canon med objektivene EF 50mm f/1,2L USM og EF 70-200mm f/4L IS USM.

Pris ikke kjent
Det er så langt ikke nevnt noe om prisen, men det er nærliggende å tro at den vil ligge noe høyere enn 350D ligger på i dag. Vi vet heller ikke noe om hvor mange bilder kameraet kan ta per sekund, men det vil trolig holde seg på tre for å ikke konkurrere for mye med 30D.

Den kinesiske Canon-siden hvor informasjonen er hentet fra er nå tatt ned.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere