Tidligere torsdag meldte Nettavisen nyheten om at den tidligere fotballstjernen John Carew har solgt bygården i Bygdøy Allé 11, som ligger i Oslo vest, for 120 millioner kroner.

I 2010 kjøpte 36-åringen bygården sammen med hans mangeårige agent Per A. Flod for rundt 82 millioner kroner.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060. Vi kan legge til rette for kryptert kommunikasjon dersom ønskelig.

Tjente 30 mill på salg

Etter det Nettavisen kjenner til har Carew tjent rundt 30 millioner kroner på de seks årene han har eid bygården. Eiendomsregisteret viser at den tidligere fotballstjernen fortsatt har flere eiendommer i Norge.

Mannen som har hjulpet 36-årigen har vært bevisst på at ha skulle investere fotballmillionene fornuftig og i langsiktige prosjekter.

- Helt siden Carew var 17 år har jeg vært bestemt på at han ikke måtte gjøre investeringer uten at vi hadde snakket sammen om det på forhånd. Den første tiden som fotballproff styrte jeg helt og holdent formuen hans. Man han hadde fortsatt mange millioner han kunne bruke, sier Flod til Nettavisen.

- Jeg var nøye på at han skulle tenke langsiktig. Vi visste jo at fotballkarrieren en dag skulle ta slutt, og jeg ville at han skulle ha en solid økonomisk base å stå på. Derfor var jeg opptatt av å gjøre trygge investeringer i områder jeg kunne mye om, og boligmarkedet kjenner jeg godt.

Les også: Slik er Carews nye luksusliv

Tjente 180 mill som fotballspiller

Før Carew solgte bygården i Oslo vest hadde han til sammen 30 leiligheter i inn- og utland. I bygården i Bygdøy Allé 11 er det 20 leiligheter, og i Norge står Carew fortsatt oppført med fire boliger. Men eiendomsregisteret viser også at eks-fotballspilleren driver aktivt med kjøp og salg av boliger. Så sent som i fjor solgte han en bolig for 15 millioner kroner, etter å ha kjøpt den for 10,8 millioner i 2007.

- Jeg har hatt en veldig god avkastning, hatt god vekst i økonomien. Nesten alle eiendomsprosjektene har gått ekstremt bra, ikke bare litt bra, sa Carew til VG i juni i fjor.

Årsregnskapet for 2014 viste at bygården med 20 leiligheter hadde leieinntekter på 5,3 millioner kroner, men overskuddet var på beskjedne 317.000 kroner.

Les også: Slik ble John Arne Riise kvitt gjelden på 34 millioner

Før bygården var solgt anslår Nettavisen at Carew hadde eiendommer i Norge, USA og England til en totalverdi på rundt 200 millioner kroner. I løpet av fotballkarrieren har han tjent rundt 180 millioner kroner, etter det Nettavisen kjenner til.

Flod ønsker ikke å kommentere våre tall.

Carew spilte for klubbene Vålerenga, Rosenborg, Valencia, Roma, Besiktas, Lyon, Aston Villa og West Ham i løpet av 15 år som aktiv fotballspiller. Han spilte 91 kamper og scoret 24 mål for Norge.

(artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED
embedNAvideo("84FfOd4_FMxH_1bmg-G3dg", false)

Nøkternt liv

Men det var Flod som styrte butikken utenfor banen.

- Selv om det ikke ser slik ut for mange må jeg si at Carew lever et nøkternt liv. Han sløser sjelden penger eller bruker dem på ufornuftige ting. Han elsker, og har kjørt, fine biler, men disse er gjerne brukt et halvt års tid før han har solgt dem igjen.

- Folk betaler gjerne litt ekstra for en bil når Carew har kjørt den, så han gikk for det meste i null på kjøp og salg av biler, sier Flod og ler.

Selv om den 65-årige advokaten ikke ønsker å kommentere verken Carews fotballlønn på til sammen 180 millioner kroner, eller hans boligers anslåtte verdi på rundt 200 millioner kroner, sier han følgende om det økonomiske fundamentet som nå er lagt:

- Hvis John forvalter pengene og formuen sin vel i fortsettelsen vil han ha ekstratilskudd som gjør at han kan ha en høy levestandard resten av livet. Det føles fint å kunne ha bidratt til det.

Mer enn doblet formuen

I skattelistene for 2014, som er de siste offentlige tallene, står Carew oppført med en formue på over 15 millioner kroner, mens han står oppført uten inntekt.

I 2010, samme år som han kjøpte bygården han nå har solgt, stod han oppført med en formue på over 7,5 millioner kroner i skattelistene.

(artikkelen fortsetter under)


De siste årene står Carew for det meste oppført uten inntekt i skattelistene, men dette skyldes at han har bodd i utlandet i mange år, og tallene er dermed ikke tilgjengelig.

I folkeregisteret er det siste bostedet han er oppført med i Lørenskog, hvor han er fra, men det er ikke oppgitt noen adresse.

- Carew er raus

Den kjente advokaten vil ikke si noe om hvor mye han selv har tjent på å forvalte formuen til Carew gjennom snart to tiår. Men siste tilgjengelige skattetall viser at han hadde en nettoformue på 8,4 millioner kroner, og en inntekt på 400.000.

- Det spørsmålet har jeg fått flere ganger. Det jeg kan si er at jeg har aldri vært misfornøyd med det John har betalt meg. Jeg har ikke vært grådig og han har raus, sier Flod til Nettavisen og legger til:

- De siste årene har han gjort mer av investeringene selv, og det er målet på sikt at han skal gjøre enda mer. I tillegg har jeg nok ikke så lenge igjen av karrieren min. Jeg er blitt 65 år vettu ...

Etter fotballkarrieren har Carew også prøvd seg som skuespiller, og han fikk sin debut i den canadiske thrilleren «Dead of Winter».

HTML EMBED
embedNAvideo("DjpjpfimGf4FEhjwOFWiQw", false)


Carew har ikke svart på Nettavisens henvendelser.